Szeptember közepére kell átadni a körforgalmat

Helyi - szerző: KT

A szeptember közepén lejáró határidőnek megfelelően hamarosan átadják a Kossuth és Ady kereszteződésében épülő körforgalmat. Mint a Magyar Közút jelezte lapunknak, a munkálatok a tervezett ütemben haladnak.

 

 

A város legforgalmasabb csomópontjába a TOP Fenntartható települési közlekedésfejlesztés pályázatán még 2017-ben nyert Harkány önkormányzata 63 millió forintot konzorciumi partnerként egy körforgalom építésére. A pályázat konzorciumban kerül megvalósításra, ami annyit jelent, hogy a kivitelezési munkák közbeszerzési eljárását a Közút, mint házigazda írta ki és bonyolította le. A munkálatok megkezdését eredetileg egy évvel korábbra tervezték, de a közbeszerzés első köre eredménytelen volt, mert az elvárt rövid teljesítési határidőt egyetlen ajánlattevő vállalkozó sem tudta volna teljesíteni.

 

A munkálatokat eredetileg augusztus első felében fejezték volna be, de a fellépő akadályok miatt végül ez nem így lett. mint a társaság részletezte, a körforgalom építése két ütemben valósul meg. Az első ütemben az önkormányzat beruházásában tavasszal kezdődtek el a közművek – víz- és gázcsövek, vezetékek – kiváltási munkálatai, ezzel együtt a körforgalom kivitelezési munkáira vonatkozó közbeszerzési eljárások is elindultak.

 

Utóbbi kapcsán az előzetes műszaki tervek és költségkeret módosítására volt szükség, így a szükséges közbeszerzési eljárás lefolytatását követően július 15-én vette át a kivitelező a munkaterületet. A szerződés szerint 60 nap áll rendelkezésére arra, hogy a beruházást megvalósítsa, vagyis szeptember közepéig át kell adnia az elkészült körforgalmat.