Szigetelési munkálatokkal csaltak, vádat emeltek ellenük

Baranya - szerző: HH

Közel száz embert vert át az a társaság, aki ablakok beépítésére vett fel előleget, ám a munkát sosem végezte el. A 12 millió forintnyi csalás miatt a Pécsi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot.

 

A két főnök üzletkötője szerte az országban keresett fel embereket, akiknek nyílászáró szigetelési és ablakfelújítási munkákat ajánlottak fel. A munkákat megrendelő személyekkel formanyomtatványt írattak alá, amiben feltüntették azt az összeget, amit előre elkértek.

 

A sértettek abban a tudatban adták át a több 10 ezer forinttól több százezer forintig terjedő összeget, hogy előleget fizetnek. Többen lemondták a munkákat, ekkor azt a tájékoztatást kapták, hogy az átadott összeg egy már elvégzett szolgáltatás díja, amit nem kapnak vissza.

 

Az üzletkötők egyszerűsített energetikai tanúsítványt is ajánlottak, ami azonban semmit sem ért. A vádlottak több esetben azt állították, hogy a szigetelési munkálatokat el kell végeztetni, illetve valótlanul hivatkoztak a társasházak közös képviselőjére, a felmérési díjként átvett összeg fejében pedig nem végeztek olyan tevékenységet, ami a megrendelők számára bármiféle értékkel bírt volna.

 

Az ügyvezetőket és az üzletkötőket üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és csalás vétségével vádolja az ügyészség.