Szijjártó Péter fogadta a kínai Eximbank és Pénzügyminisztérium képviselőit

Belföldi hírek - szerző: GR

Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár kedden fogadta a kínai Eximbank és a kínai Pénzügyminisztérium delegációját; a Kung Huj-hung közép európai ügyletekért felelős igazgató által vezetett delegáció a Budapest-Belgrád vasútvonal kínai részvétellel történő fejlesztéséről folytatott tárgyalásokat – tájékoztatta Fülöp Judit, az államtitkár sajtófőnöke az MTI-t kedden.  

 

(fotó: Miniszterelnökség)

A kínai és a magyar miniszterelnök múlt heti pekingi megállapodásának megfelelően a beruházásokért felelős kínai és magyar intézmények, vagyis a kínai Eximbank, a Pénzügyminisztérium, a Kereskedelmi- és Külügyminisztérium, valamint a Miniszterelnökség, a MÁV és a Magyar Fejlesztési Bank között megindultak a tárgyalások.  

 

A tárgyalások jelenleg a kedvezményes hitelfeltételekről, a kivitelezés részleteiről, valamint az ahhoz szükséges kormányzati megállapodásokról zajlanak – tette hozzá az államtitkár.  

 

Tájékoztatása szerint a Budapest-Belgrád vasútvonal versenyképes személy- illetve teherszállítási szintre való felújítása 374 kilométer hosszan mintegy 3 milliárd dollárba kerülne.