Szita Károly: Brüsszel tervei mindannyiunk életét meghatározzák

Helyi - szerző: HH

Harkányba látogatott kedden Szita Károly. Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke országunk szuverenitásának megvédésre, a nemzeti konzultáció fontosságára hívta fel egy előadás keretén belül a figyelmet.

 

Szita Károly Harkányban

 

A rendezvény – melynek házigazdája Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője volt – témáját az adta, hogy Brüsszel újabb veszélyes tervekkel állt elő. Gyengíteni akarják hazánk önállóságát, és ránk akarják erőszakolni az akaratukat. Azért, hogy a kormány ezt megakadályozza, nemzeti konzultáció keretében kéri a magyar emberek véleményét, a személyes találkozás érdekében pedig országjáró lakossági fórumsorozatot indított.

 

A jövő évben több sorsfordító mozzanat következik be, egyidőben tartják az önkormányzati és az európai választásokat is – emlékeztetett Baksai Endre Tamás. Harkány polgármestere megnyitó beszédében kiemelte: az Európai uniós választásoknak komoly tétjei vannak, ami nem más, mint a nemzeti függetlenségünk, erről pedig beszélni kell Harkányban is.

 

Miközben Európa válságról válságra bukdácsol, mely kihat a mi életünkre, a mi pénztárcánkra is, Brüsszel újabb veszélyes tervvel állt elő – mutatott rá Szita Károly, hozzátéve: csorbítani akarják függetlenségünket, ők akarják megmondani, mit szabad és mit nem szabad csinálnunk, gyengíteni akarják szuverenitásunkat.

 

A brüsszeli bürokraták azt a korszakot szeretnék visszahozni Magyarországra, amikor a Gyurcsány-Bajnai kormány a kiszolgálójukká vált, és az történt az országban, amit megrendeltek – összegezte.

 

Öt dolgot szeretnének – szögezte le: azt akarják, hogy nyissuk meg határainkat, és Magyarországon migránsgettókat hozzunk létre. Háborút akarnak, és a békét minél távolabb tartani. Azt akarják, hogy küldjünk pénzt és fegyvereket Ukrajnának, hogy a háború folytatódhasson. Be akarják engedni a magyar piacra a génmódosított ukrán gabonát. El akarják érni, hogy engedjük be az iskoláinkba a genderpropagandát. Mindemellett Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést.

 

A nemzeti konzultáció kitöltése támpontot ad a Brüsszel ellen folytatott küzdelemben – fogalmazott Szita Károly arra kérve mindenkit, a kérdőívek kitöltésével segítse a kormányt, a miniszterelnököt, a választott képviselőket és polgármestereket.