Szívügy: rajtunk is múlik

Életmód - szerző: HH

Életünk mindennapi terhe – a túlzott stressz, a mozgásszegény életmód, magas koleszterinszint, túlsúly, cukorbetegség, dohányzás – megviseli szívünket, illetve a szívünket tápláló ereket. Szívizom infarktus, szívszorítás, szívelégtelenség, hirtelen szívhalál mindannyiunk félelme, és nemritkán megélt betegsége.

 

Rajtunk is múlik, hogy mi történik szívünkkel. A kórház elmúlt években megújult kardiológiai rehabilitációs részlegén a legmodernebb infrastruktúrával várja azokat a betegeket, akik készen állnak önerőre épülő, szívműködést javító, bizonyítékokon alapuló szakmai programban való részvételre.

 

Szoros szakmai kapcsolatot ápolnak Magyarország vezető kardiológiai rehabilitációs intézetével, a Balatonfüredi Szívkórházzal. Közös munka során szeretnék tökéletesíteni meglévő rehabilitációs programot, melyben a szívvédő gyógyszeres kezelés mellett, egyénre és igényre szabott mozgásprogram, stresszkezelés és relaxáció, táplálkozási ismeretek oktatása, összességében az életmód áthangolása a cél.

 

Hazánkban népbetegség az elhízás, mely nagymértékben érinti a szívbetegeket is. Mozgásalapú, komplex obezitológiai programmal várja a kórház azokat, akikben megfogalmazódott a nagy elhatározás és fogyni szeretnének.