Szobát keresett, de kereket oldott – visszatértek a besurranók?

Gyorshír - szerző: HH

Egy ház udvarából zavartak ki egy férfit Harkányban hétfő kora délután. Az állítólag szobát kereső idegen már kifelé tartott, amikor a tulajdonos észrevette, majd egy fehér Opel Astrával a Fürdő utca felé távozott.

 

Korábban is besurranók járták a várost, akiket szintén fehér Opellel azonosítottak. A rendőrség tehetetlen, visszatartó vagy elrettentő erőt nem képviselnek az ügyben, a korábban tetten ért nő ellen mindössze egy szabálysértési eljárás indult.

 

Viszont a lakók nagyon is sokat tehetnek az ilyen kellemetlen látogatások elkerülése érdekében: ne hagyjanak értéket látható helyen, valamint lehetőség szerint zárják az udvari kaput ileltve a bejárati ajtókat.

 

Vagyonvédelmi, biztonságtechnikai berendezések felszerelése is megfontolandó, ám azt csak szakképzett, gyakorlott személyre bízzák! Ne bízzon az álkamerákban sem: az csak azt üzeni a nagyon is tapasztalt betörőknek, hogy ott bizony nincs igazi kamera felszerelve.

 

 0-24h  Ha ön is lát valamit, írjon a Facebookon, levelét és fényképeit az info@harkanyihirek.hu címen is várjuk. Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük. Névtelen üzenetet ezen az oldalon küldhet.