Karizmatikus vezéregyéniséget kapott a Politikai Hontalanok Szövetsége a baloldali SZDU-tól

Baranya - szerző: HH

Politikai Hontalanok Szövetsége néven említi magát négy függetlenként regnáló polgármester. A közösségi médiában liberális elveik miatt kedvelt társaság ezentúl a szociáldemokraták bizalmát élvezheti, melyet a baloldali párt elnöke maga jelentett be.

 

Vilcsek Ernő a Borsod megyei Jákfalva, Nagy-Szú Péter a Heves megyei Istenmezeje és Hegedűs Péter Balmazújváros polgármesterének szervezete nem legitimizált egyetlen intézményi rendszerben sem, térségünkben a soraikban helyet foglaló szószólójuk, Alpár György miatt vetülhet rá figyelem.

 

A drávaszerdahelyi polgármester csoportját most a szociáldemokrata egyesülés (SZDU) elnöke, a nemrég rendőrségnek kampányoló és a Portrik-gyilkosság kapcsán is ellentmondásokba keveredő Vajtó Lajos karolta fel, melyről a baloldali politikus maga számolt be Facebook-oldalán. Mint fogalmazott, a magyar választójogi rendszer csak akkor tud változást eredményezni, ha kétpólusú lesz a politika, hiszen az ellenzékre leadott szavazat a kétharmadot erősíti.

 

A szociáldemokrata Vajtó számára nem újdonság a közösségi média és a nyilvánosság, ő volt ugyanis a Magyar Szocialista Párt (MSZP) miniszterelnökének, Horn Gyulának egyik bizalmasa, sajtóreferense is. Korábbi párkapcsolati bulvárvisszhangjának farhullámait a szociáldemokraták pártjának bejelentéseivel csillapította, majd pedig a Gyárfás-Portik-féle bérgyilkosság kapcsán bukkant fel a neve, mint közvetítő. Az ügyben az MSZP állt ki mellette. Legutóbb Vajtó a Baranya megyei rendőrség Csalakozz! néven félresiklott biztonsági öves kampányának reklámarcaként jelent meg a képernyőkön.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.