Szombati hovamenjek

Helyi - szerző: KT

Ma kezdetét veszi Harkányban a Zsíros Deszka Fesztivál.  A borutca és kirakodóvásár mellett a teljes műsor ideje alatt ingyen zsíros kenyér és harkányi bodzaszörp ivókúra lesz a gyógyvizünkből. Gyermek balett, örökzöld melódiák, az Eurodance bemutatója, szabadon kipróbálható zumba és kangoo, majd este a Harold Band mulatsága szórakoztatja a megjelenteket.

 

Villányban folytatódik a XVII. Euróai Bordaflesztivál: 19 órától a gálakoncerten fellépő kórusok: Albino Bonavita Alpesi Férfikar (Olaszország), Alán Állami Filharmonia Férfikara (Oroszország-Oszétia), Bacchanalian Férfikar (Svédország), Echo Férfikar (Lengyelország), Szakály Mátyás Férfikar, a Bartók Béla Férfikar, és a Zengő Együttes. Sztárvendég: Miklósa Erika Kossuth-díjas előadóművész. Közreműködik a Pannon Filharmónikusok-Pécs, Lakner Tamás Liszt-díjas és Vass András vezényletével. Szólisták: Bognár Szabolcs, Csajághy Szabolcs, Horváth István. A Gálakoncerten ksözönthetjük a 2 éves Custodes Vinorum Villányi Borrendet.

 

Pécsett a II. Pécsi Pezsgő Borfesztivál mai kínálata: Márkus Színház, Vivat Bacchus, utcabál Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekarral, valamint 90 perces élő koncert.