Szombaton a gasztronómia lesz középpontban

Helyi - szerző: HH

Szombat délelőtt fellobbannak a lángok a művház melletti téren, ahol a hatodik Gasztrokulturális Fesztivál résztvevői két tucat bográccsal készülnek elkápráztatni a zsűrit.


 

A szigorúan csak fával lebonyolított főzőversenyre nevezni két kategóriában lehetett: az egyebek mellett idén a káposztás ételek a fő csapásirány.

 

Az egész napos rendezvény 11 óra után a Nefelejcs Bábszínház előadásával veszi kezdetét, míg a kísérő programok sorában Dínó Show és játszóház is helyet kapott. Délután az Apró Paták Lovasegyesület foglalja le a gyerekeket, akik a nap során lampiont is készíthetnek valamint látványműsorokkal találkozhatnak.

 

Délután is egyaránt megtalálja kicsi és nagy a számítását: 14 órától retro táncdalfesztivál, 15 órai kezdettel Dupla Kávé koncert veszi kezdetét, míg a 16 órai Meggymag koncert a kisebbeknek szól. Az azt követő Magyar Rózsa után Tilinger Attila veszi birtokba a színpadot, az este pedig a nagyfiúké: 19:30-tól Rudán Joe tart akusztikus koncertet, 21 órától az Ismerős Arcok csap a húrok közé.