Szoros volt a verseny a Beremendi Cementgyár díjaiért

Helyi - szerző: |X|

A 2024-es évben ismét megnyitotta kapuit a Beremendi Cementgyár a mindenre elszánt középiskolások és tanáraik előtt. A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) izgalmas feladatokkal és értékes nyereményekkel várta a résztvevőket a Zöld Alternatíva Vetélkedőn.

 

 

A DDC immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a saját fejlesztésű környezetvédelmi vetélkedőt, amely 2024-ben is több helyszínen zajlott. A résztvevők a Beremendi Cementgyár mellett a Kovácsműhelyben, a Beremendi Bányában, végül pedig a Rendezvényközpontban teljesítették a rájuk váró feladatokat. A helyszíni döntőt megelőzte egy online forduló, amelyben a regisztrált csapatoknak egy, a DDC környezetvédelmi törekvéseit érintő kérdőívet kellett kitölteniük. Közülük került ki a legjobb 6 csapat.

 

A nap folyamán különleges, információban és új ismeretekben gazdag feladatok várták a versenyzőket annak érdekében, hogy megismerjék a DDC tevékenységét és környezetvédelmi törekvéseit. Azt, hogy a vállalat mit tesz egy fenntarthatóbb jövő érdekében. Az eseményről azonban a kreativitás sem hiányozhatott; hulladékból és cementeszsákokból készítettek ruhát a fiatalok, valamint zenés produkcióval kápráztatták el egymást és a zsűrit egyaránt.

 

A nap végén kihirdették a nyerteseket is, akik értékes ajándékokkal tértek haza. Az első helyen a Széchenyi István Gimnázium GreenX elnevezésű csapata végzett. A második helyet a Pécsi Református Kollégium Gimnázium Pácolt Nachos csapata szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnázium és Technikum ½ Nótások csapata álhatott fel.

 

 

A nyertes, Széchenyis GreenX csapat felkészítő és a versenyben is támogató lelkes tanára, Magusics Erika a verseny után pár nappal osztotta meg a DDC-vel az eredmény utóhangulatát: „Végtelenül büszke vagyok a csapatomra és nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk a versenyt! Harmadszor vettem részt a versenyen iskolánk tanulóival és egy hatodik, majd egy harmadik helyezés után reménykedtem az első helyben. Pont ma kérdeztem a csapatomat, hogyan fogadta a családjuk a hírt, hogy nyertek és hogy ilyen színvonalas, nagy értékű nyereménnyel tértek haza!? Azt mondták, hogy el se hitték a szülők és nagyon büszkék voltak rájuk! A kollégáim is mind nagyon örültek, hogy egy ennyire sokoldalú versenyen ilyen szép eredményt értünk el iskolánk mindkét csapatával! Büszkén osztották meg eredményünket iskolánk honlapján, és közösségi felületeinken! Nagyon szépen köszönjük Önöknek a szervezést! Nagyon jól éreztük magunkat! Érdekes és izgalmas élményben volt részünk!”

 

A verseny különleges hangulatát ebben a videóban tekinthetik meg.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.