Sztahanov termelt, meghalt Diána

Gyorshír - szerző: KT

Avagy mindent a mai napról. Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Erikákat és Bellákat! A német eredetű Erika jelentése nagyrabecsült, becsületes uralkodó. Az olasz-spanyol Bella jelentése szép. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Augusztus 31-én történt: 1541-ben Magyarország három részre szakad. 1935-ben útjára indul a Sztahanov-mozgalom. 1990–ban Az NDK és az NSZK kormányai megkötik a szerződést a két német állam újraegyesítéséről. 1483–ban meghalt XI. Lajos francia király, 1969-ben meghalt Rocky Marciano bokszoló: Rocky a közhittel ellentétben a Rocky című film karakterének csak a nevét adta. A történetet Chuck Wepner, Sylvester Stallone barátja ihlette egy 15 menetes Muhammad Ali elleni meccsre való hősies felkészülésével. 1997–ben meghalt Diána (Diana Frances Spencer) walesi hercegné.

 

Várható időjárás térségünkben: többnyire napos, 28 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2001-ben mérték Zabaron, ahol 2,6 C° volt. A legmelegebbet, 38,2 C°-ot Bábolnán regisztrálták 1950-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudta, hogy a macskák füleiben külön-külön 32 izom van?