Teljesítették – Harkányt túrázták körbe az ovisok

Életmód - szerző: HH

A Harkányi Óvoda és Minibölcsőde Méhecske csoportja nyakába vette a várost. A kicsik hétfőn teljesítették a Világ Gyalogló (hó)Nap 2019 felhívását, melynek célja, hogy a gyaloglás népszerűsítése.

 

 

A csoport által végigjárt útvonal jelentős részét mutatta be a gyermekek számára Harkány látványosságaiból és nevezetességeiből. A Méhecske csoport csupa nagycsoportosokból áll, sajnos a betegségek miatt a húsz főből csak tizenöt gyermek tudott részt venni a gyalogló túrán, melyet négy felnőtt kísért.

 

Útjuk során az apróságok útba ejtették az Óvodai Tankertet, a KRESZ-parkot és futópályát, az Egészségházat, elsétáltak a Kitaibel Pál Általános Iskolához és a Thermál Gyógyszertárhoz, megcsodálták a szökőkutat és a Harkány feliratot, a zenélő órát, megnézték a rendőrséget, Dráva Hotelt, a nemrég nyílt Boutique Hotel Divinát, a Termál kempinget is. A sétából nem maradhatott ki a Harkányi Strand- és Gyógyfürdő körbejárása, a főbejárat gombái, majd kicsit elidőztek a Zsigmondy sétányon található új játszótéren.

 

A Mielőtt a bicikliútra léptek az oviba visszavezető útjukon a Tanösvényen indultak el, útba ejtve a Harka-kutat, a katolikus templomkertet, művelődési házat, az országalmás csobogót.

 

A gyermekek frissítő vízzel, és egy kis elemózsiával készültek, melyet a játszótéren fogyasztottak el. A gyalogló túrát 1 óra 55 perc alatt teljesítették, teljes hossza 4,41 kilométer volt. Az apróságok nagyon ügyesen helyt álltak, az időjárás is kegyes volt hozzájuk, napsütés kísérte végig útjukat.