Tenisz szakosztállyal bővülhet az SE

Életmód - szerző: HH

Csütörtökön tartott alakuló ülésén új sportági szakosztály létrejöttét jelentették be. A Harkányfürdő SE márciusi közgyűlésén fogadhatja el a tizenöt alapító tag kezdeményezését, miszerint a tenisz szakosztály is soraiba tartozzon.

 

A három harkányi teniszpályának eddig is gondos gazdája volt Nagy József személyében – mondta Miklós József. A szakosztályi elnök hozzátette: korábban is folytak egyeztetések, hogy a sportcsarnokhoz tartozzon az öltözőt is felsorakoztató komplexum. Most a hatékony üzemeltetést szem előtt tartva a labdarúgó, kézilabda, úszó és asztalitenisz szakosztályhoz hasonlóan olvadnának be az egyesületbe.

 

Eleinte kevésbé versenyzéssel, mint inkább a tenisz alapszintű elsajátításban való segítségnyújtással foglalkozna a szakosztály.

 

A tervek szerint 2.400 forintos éves tagdíj mellett a pályák lefoglalása, a partnerkör kiterjesztése és az öltöző használata mellett a tenisz tanulására is lehetőségük lesz a leendő tagoknak. Éppen ezért iskoláskorúak illetve az egyre népszerűbb sportággal most ismerkedők, ismerkedni vágyók jelentkezésére számítanak.

 

Sok Harkányba látogató vendég keresett fel minket korábban is, hogy igénybe venné a teniszpályákat – mondta Miklós József. Rámutatott, hogy amint Siklós és Harkány közötti megállapodások is gyümölcsözőek, a környék valamennyi településéről érkezők számára is hasznos lehet a szolgáltatás.

 

Márciusban tárgyalják az új sporttörvényt, mellyel 2017-től várhatóan kiterjesztik a TAO-s pénzekkel támogatható sportágak körét. Jelenleg csak a látvány csapatsportok – a labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong – utánpótlás-nevelését végző osztályok számára lehetséges ilyen irányú támogatás átadása.

 

Mint az elnök elmondta, működésük során e lehetőség figyelembe vétele mellett – szakosztályként – pályázati támogatásból is szeretnének fejlesztéseket megvalósítani. Szem előtt tartják az öltöző felújításának szükségességét valamint a pályák hosszú távú karbantartását és az utánpótlás-nevelés szerepét is.