Térségi idegenforgalmi díjat kapott Harkány polgármestere

Helyi - szerző: HH

Péntek este vehették át a megye kiválóságai a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara díjait. A gálaesten Harkány polgármesterét is jutalmazták.

 

A kamara elnöksége évente dönt a kamarai díjak kitüntetettjeiről, melyekre számos területen érkezett javaslat a tisztségviselőktől.

 

Siklós és Térségének Idegenforgalmi Díját a siklósi városi elnökség döntése alapján Baksai Endre Tamás vehette át. Mint tudatták, a polgármester munkája nyomán Harkány egyre nagyobb idegenforgalmi vonzerőt ér el. Polgármestersége alatt elkezdődött a fürdő fejlesztése, és megtörtént a Zsigmondy sétány és környezetének teljes átépítése. Mindez pozitív hatással van a térség turisztikai fejlődésére, idegenforgalmának fellendülésére.

 

Az iparkamara ezen túl Siklósi Szakképzési Díjat adományozott Lajcsikné Szabolcsi Editnek, aki több évtizede foglalkozik kereskedő tanulókkal. Mint a kamara közölte, a harkányi 502. Spar üzletben annak megnyitásától kezdve oktat (szerk.: Harkányban az üzletlánc szerint nincs 502. számú Spar. A szóban forgó üzlet a Kossuth utcai), a tanulók közül sokan ma már kollégai. Munkáját a következetesség, igényesség, és pontosság jellemzi.

 

Díjat kaptak a siklósi vár üzemeltetői is. Az elismerést Szentgyörgyváry Péter ügyvezető vette át, aki beosztottjaival az elmúlt években folyamatosan növelte a látogatói létszámot. 2019-ben bekerültek az ország top3 turisztikai attrakciói közé, valamint egy szállásközvetítő által szervezett versenyen ősszel szintén a harmadik díjat nyerte el a népszerűségi szavazáson. A magyarországi várak és turisztikai attrakciók közül elsőként kapott Családbarát hely kitüntetést a Siklósi Vár.