Thermál Kupa

Nagyvilág - szerző: Kacsúr Tamás

Januárban ismét megrendezik a labdarúgó Thermál Kupát, hogy biztosított legyen a versenyzési és a felkészülési lehetősége a különböző klubok, csapatok számára. A 2014. 01. 25-26 közötti meccsek helyszíne idén is a harkányi sportcsarnok lesz, és a korábbi évekhez hasonlóan a lebonyolítást Gellén Antal és Körmendi Attila szervezi.  

 

Lebonyolítás rendje: A négyes csoportokba beosztott csapatok körmérkőzést vívnak. A csoportokból 2-2 csapat jut tovább. A csoportmérkőzések során az alábbiak szerint dől el a csapatok sorrendje:

 

– szerzett pont

– egymás elleni eredmény

– gólkülönbség

– több rúgott gól

– sorsolás

 

Szabályok: Hazaadásnál a kapus nem veheti fel a labdát, ha mégis megteszi, szabadrúgás következik. Kapusról az alapvonalon kívülre kerülő labdát mindig szögletrúgás követi. Hazadobott partrúgást a kapus nem foghatja meg. Oldalbedobás esetén: bedobást és rúgást is lehet alkalmazni. Becsúszó szerelés nincs. A pályán 1 kapus és 5 mezőnyjátékos tartózkodhat. A mennyezetről a pályára visszajövő labda,játékban marad. A kispadon a kupára benevezett játékosokon kívül két vezető tartózkodhat. Bemelegítés a kapu mögött.

 

A mérkőzések csak 1 x 25 percesek térfélcsere nélkül, 5 x 2 méteres kapuval kerülnek lebonyolításra. Várakozási idő nincs, a kiírás értelmében folyamatosan egymást követve megy a játék. A vétlen csapat 3:0 gólaránnyal kapja a pontot. További szabályok megegyeznek a kispályás szabályokkal, minden egyéb helyzetben a versenybíróság fenntartja a döntés jogát.

 

Díjazás: A torna első három helyezettje serlegdíjazásban, míg a legjobb kapus, legjobb mezőnyjátékos és a gólkirály különdíjazásban részesül.

 

Nevezni az alábbi telefonszámon lehet:  

 

06/20/661-26-54 – Gellén Antal

06/20/249-66-36 – Körmendi Attila