Tizenegy aranyérem a megyei döntőn

Életmód - szerző: Kótány Jenő

Pécsett, az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában rendezték meg a Diákolimpia megyei döntőjét, melyen kiválóan szerepeltek a Harkányi Diáksport Egyesület fiataljai. Az egyéni sikerek mellett mind a leány, mind a fiú váltó bejutott a miskolci fináléba.

 

Fekete Zalán, Fischer Barnabás, Kuszinger Áron és Spándli Dominik. fotó: Facebook

 

A sportolók közül Horváth Ágnes 100 méter gyorson és mellen, Spándli Dominik 100 gyorson és háton, Sipos Dominik 100 háton és gyorson, Szabó Kíra 100 mellen, Tihanyi Patrik 100 háton, Lukács Luca 100 háton első helyezett lett és bejutott a Miskolcon lebonyolításra kerülő országos döntőbe.

 

A váltók névsora: Spándli Dominik, Kuszinger Áron, Fekete Zalán, Fischer Barnabás, illetve Horváth Ágnes, Lukács Luca, Krutek Csenge, Németh Emese.

 

Második helyezett lett: Reisz Bálint 50 méter hát, Fekete Zalán 50 méter mell, Kuszinger Áron 100 méter hát, Krutek Csenge 100 méter gyors és mell, Németh Emese 100 hát.

 

Bronzérmet szerzett: Fekete Zalán 100 méter gyors, Kuszinger Áron 50 méter mell, Szabó Barnabás 100 méter hát, Németh Emese 100 méter mell.

 

Az érmesek mellett szép sikerrel szerepelt még Csőszi Csenge és Ahmann Bence, valamint az életük első diákolimpiáján rajtkőre álló Boros Zsombor, Kuszinger Márton, Várdaróczi Máté, Nemes János, Lukács Botond és Talós Eszter. A versenyzőket id. Nemes János és Nemes János készítette fel a megmérettetésre.