Tizenhat alkalommal, köztük elvágott gázvezetékhez és 11 balesethez vonultak a tűzoltók

Baranya - szerző: HH/OKF

A Baranya megyei lánglovagok egyszer tűzesethez, tizenegy alkalommal pedig műszaki mentéshez vonultak, míg négy jelzés tévesnek bizonyult a hosszú hétvégén.

 

Baleset történt Pécsen, egy autó oszlopnak csapódott

 

Meredek partoldalra csúszott, majd fennakadt egy jármű pénteken kora délután Pécsen, a Középmakár dűlőben. A forgalmat akadályozó furgont a pécsi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiszabadították.

 

Kisbusz és motor karambolozott péntek délután Pécsen, a Ranga László úton. A kisbuszban ketten, a motoron egy ember utazott, egyikük sem sérült meg a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett megtisztították az aszfaltot a kifolyt üzemanyagtól és a szétszóródott alkatrészektől.

 

Gázvezeték sérült meg péntek délután Siklóson, egy Váralja utcai családi háznál. A telken bontási munkálatok folynak, a vezeték a lakatlan ház falán, rakodás közben sérült meg. A gázvezeték száz méteres körzetében lévő ingatlanokból, összesen húsz embernek kellett elhagynia az otthonát. A siklósi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították, míg a gázszolgáltató munkatársai megszüntették a szivárgást. Ezután a lakók visszatérhettek otthonaikba, személyi sérülés nem történt.

 

Lesodródott az útról, majd a tetejére borult egy személyautó vasárnap este Kővágószőlős közelében. A kocsiban hárman utaztak, közülük csak egy ember sérült meg, könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A tűzoltók kiérkezéséig az arra közlekedők kerekeire állították az autót. A pécsi hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását, illetve a helyszín biztosítását végezték el.

 

Villanyoszlopnak csapódott egy személyautó hétfő délután Pécsett, a Damjanich utcában. A balesethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járművet, illetve az úttestre folyt olajat felitatták. Az autóban egyedül utazó sofőr könnyebben megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.