Több mint ezren vágnak neki a 25 kilométeres távnak

Helyi - szerző: HH

Idén 32. alkalommal állnak rajthoz a Pécs-Harkány országúti futóverseny résztvevői. A PVSK Atlétikai Szakosztály által szervezett megmérettetés idén az egyéni és váltó futók mellett a kerékpárosok mezőnyét is felvonultatja.

 

 

A verseny története a hetvenes évekre nyúlik vissza, amikor a Pécsi Vasutas Sport Kör sportolói téli felkészülésük keretében 25 kilométeres távot tűztek ki felmérő gyanánt. Így érkeztek meg az első futók a harkányi fürdő bejáratához. A futóverseny nagy utat járt be, mígnem nyílt rendezvényként a régió egyik meghatározó sporteseménye lett.

 

A 32. Decathlon Pécs-Harkány Országúti Futóverseny idei mezőnye minden bizonnyal az elmúlt évek egyik legnépesebb táborával ér célba vasárnap – mondta Freier Balázs az esemény főszervezője. Mint ismertette, eddig 500 egyéni és 100 váltó nevezett az idei év egyik újdonsága, a kerékpárosok tábora mellett, akik közel félszázan állnak rajthoz.

 

A szervező rámutatott arra is, hogy szinte a rajtpisztoly dördüléséig lehet nevezni a versenyre, ugyanis naponta 11:30 és 13 óra valamint a helyszínen 8 és 10 óra között jelentkezhet az, aki egyénileg, váltótársaival vagy kerékpáron gyűrné le a 25 kilométeres távot. Mint mondta, a legtöbb jelentkezőre a verseny napján számítanak.

 

Örülök, hogy Harkány ismét házigazdája lehet egy nagyszerű, immár 33. alkalommal megrendezésre kerülő sporteseménynek, mely nevében ugyan 32., ám ez csak a számsor csalfaságából fakad, hiszen az elsőt egykor „nulladikként” aposztrofálták – fogalmazott Baksai Endre Tamás.

 

Harkány polgármestere hozzátette: külön öröm, hogy idén bővült a verseny jellege, hiszen a futók mellett kerékpárosok is rajthoz állhatnak, illetve, hogy minden évben nő a részvevők száma, akik nem csak a viadal, hanem a város hírét is mind szélesebb körben teszik ismertté.

 

A rajtszámmal érkezők számára díjmentesen biztosítjuk a felfrissülés lehetőségét – mondta Hegyi Ákos. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója ismertette, hogy a futók és kerékpárosok ingyenesen használhatják a szaunák és gőzkabinok mellett az élmény- és gyógymedencéket is. Bízom benne, hogy a jó idő láttán is minél többen kapnak kedvet és neveznek a hátralévő napokban – buzdított a részvételre a fürdővállalat vezetője.

 


A verseny napjára, vasárnapra borús időt ígérnek, 12 fokos nappali csúcshőmérséklettel, kis valószínűséggel kialakuló eső mellett.