Több mint nyolcvanan tekerték végig az új terehegyi utat

Helyi - szerző: HH

Több mint nyolcvanan vettek részt az új terehegyi utat avató kerékpártúrán a hétvégén. Noha az út már régebb óta használatba van bocsátva, a műszaki átadás folyamata a közelmúltban zárult.

 

 

A Tavaszköszöntő rendezvény kezdetével egybekötött szalagátvágáskor Baksai Endre Tamás polgármester felidézte, hogy Harkány Város Önkormányzata még 2022-ben nyer 228 millió forint támogatást a külterületi út fejlesztésére, mely keretében a Nagyhegy utca végétől a terehegyi temetőig tartó útszakaszt aszfaltozták le közel másfél kilométer hosszon.

 

A városban hosszú ideje okoz problémát a külterületi utak általános állapota, illetve a külterületi telkek, lakóházak megközelíthetősége. A korábbi földút Harkány bel- és külterületi, zártkerti részén található ingatlanokat köti össze, elsősorban a környező mezőgazdasági területeket szolgálva ki.

 

A városvezetés fontosnak tartja a helyi gazdaság erősödését, a vállalkozások számának növelését, az új gazdasági szereplők településre való csábítását, illetve a meglévők megtartását. A projekt célja a településen működő vállalkozások számára a szükséges megfelelő infrastruktúra, illetve a megfelelő állapotú közutak biztosítása – hangzott el az átadón, ahol Baksai Endre Tamás polgármester és Hosszúné Dávid Éva alpolgármester vágták át a szalagot.

 

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.