Olcsón mérik a fekete valutázást Harkányban

Helyi - szerző: HH

Évtizedek óta büntetlenül váltják a valutát a legálisan működő helyiség mellett a harkányi piacon. Szeptemberben ugyan eljárás indult egy személy ellen, de csak egy kisebb büntetés lett a vége.

 

A bankinál is rosszabb árfolyamon kéz alatt kapható valuta mindig is kelendő volt a helyi piacon – és ahogy Villányban szinte példa nélküli az ittas vezetés, úgy Harkányban sem volt ebből gond soha. Tavaly szeptemberében viszont a város jegyzője feljelentést tett.

 

A Siklósi Rendőrkapitányságon 2019. szeptember 5-én indult nyomozás jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetése miatt – közölte lapunkkal a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügy vizsgálatát december 7-én fejezték be, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

A Pécsi Járási Ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenység büntette miatt egy személy ellen emelt vádat január 13-án – ezt már dr. Kutas Tamás ismertette, hozzátéve, hogy a Siklósi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével az ügyészi indítvánnyal egyezően pénzbüntetésre ítélte a valutázót, azt 140 ezer forintban szabva meg. Az ítélet nem jogerős, mert a valutás kérte a tárgyalás megtartását.

 

Mint megállapították, a férfi az elfogását megelőzően legalább 2006 óta üzletelt Harkányban, ahol rendszeres haszonért pénzváltási tevékenységet végzett. Ennek keretében eurót vagy cseh koronát vásárolt a hozzá fordulóktól, melyért cserébe forintot adott.