Tucatnyi korlátozás lépett érvénybe Harkányban is

Életmód - szerző: HH

A kormány a koronavírus okozta tömeges megbetegedést okozó járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében veszélyhelyzetet hirdetett. Egyéb intézkedések mellett megtiltotta a száz főnél nagyobb létszámú beltéren és 500 főnél nagyobb létszámú kültéren tartott rendezvények lebonyolítását, ami számos intézkedést von maga után.

 

A kormány döntése miatt Harkányban is számos program marad el vagy lesz későbbi időpontra halasztva, valamint több korlátozást is be kellett vezetni. Városunkban nincs karantén, sem regisztrált fertőzött beteg.

 

A korlátozás Harkányban érinti a művelődési ház valamennyi teremfoglalását, így az ott tervezett nyilvános vásárokat valamint a lakodalmakat is. Az intézmény dolgozói bárkitől megtagadhatják a szolgáltatásokat, akinél fertőzésgyanús tüneteket tapasztalnak vagy elmulasztja a bejáratnál lévő kézfertőtlenítő használatát.

 

Május első napjáig egészen biztos, hogy zárva marad a játszóház, valamint a sportcsarnokban lévő konditerem is.

 

A korlátozás az edzések szülői látogatottságát is érintheti, ugyanis a sportcsarnokban egyidőben legfeljebb 99 ember tartózkodhat, mely létszám felett a belépést a dolgozóknak meg kell tagadniuk.

 

Megkeresésünkre a Magyar Labdarúgó Szövetség baranyai irodája jelezte, hogy a labdarúgó bajnoki és kupamérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megrendezni, mely vonatkozik valamennyi NB-s, megyei férfi, női felnőtt, utánpótlás nagypályás és futsal labdarúgó bajnokságra. Harkány csapata szombaton Mohácsot fogadja, de a mérkőzést a vírus terjedésének veszélye miatt legfeljebb a kerítésen kívülről lehet nézni.

 

Változások vannak a könyvtár szolgáltatásaiban is, ugyanis felfüggesztették az olvasóterem és a nyilvános számítógépek használatát. Könyvet kölcsönözni és visszavinni továbbra is lehet hétfőtől péntekig minden nap 10 és 14 óra között. A művelődési ház irodája hétfőtől szombatig 8 és 10 óra között tart nyitva.

 

Az iskola elhalasztja a Határtalanul! program keretében tervezett külföldi utazásait – erről Kiss József Levente tájékoztatta az Új Harkányi Híreket. Az iskola igazgatója megjegyezte, hogy lehetőség szerint az utazásokat később megtartják, melyben a pályázat gazdája is partner.

 

Elmarad a gyerekek március 15-i műsora, ám azt zárt ajtók mögött korábban megtartották, így oldalunkon felvételről mutatjuk be azt.

 

A fürdő továbbra is látogatható, mint a szakemberek azt több ízben is jelezték, a vírus terjedése a medencék vizében egyáltalán nem lehetséges.