Tudja, mi lesz januártól az utcája neve?

Helyi - szerző: KT

Az elmúlt évben már felvetődött a Korvin Ottó, a Zója, Ságvári Endre, a Sallai és a Zalka Máté utca nevének megváltoztatása. A kezdeményezésből nem lett semmi, mert a lakók írásban fordultak az önkormányzathoz, hogy ne változtassák meg megszokott utcáik nevét.  

 

Az azóta hatályba lépett törvények már nem teszik lehetővé ezt a mérlegelést, a huszadik század önkényuralmi jelképeivel bizony a megszokás ellenére is le kell számolni, méghozzá január elsejei határidővel.

 

A Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása szerint a Korvin Ottó, Rózsa Ferenc, Ságvári Endre, Zalka Máté, és a Zója elnevezések nem használhatóak. Az önkormányzat oldalán annak idején volt egy kezdetleges szavazási lehetőség, mely résztvevőinek számáról nem áll adat rendelkezésre. Ennek megfelelően az alábbi változások lehetnek, amiről az önkormányzat dolgozói még megkérdezik a lakókat:

 

 

Korvin Ottó utca helyett Corvin Mátyás

Rózsa Ferenc utca helyett Rózsa

Ságvári Endre utca helyett Batthyány

Ságvári Endre üdülőtelep helyett Gyurgyalag vagy Wass Albert

Sallai Imre utca helyett Deák Ferenc

Zalka Máté utca helyett Than Károly

Zója utca helyett Zsolnay Vilmos.    

 

 

Törvényi szabályozás szerint a vonatkozó adatok megváltoztatása, cégbírósági bejegyzések és különböző, utcanév módosításából eredő ingatlannyilvántartási ügyintézés díjmentesen végezhető. Az okmányirodában szintén ingyenesen cserélik a lakcímkártyát. A névjegykártyák, bélyegzők, szerződések és még ki tudja hány lakcímet felsoroló dokumentumunk módosítását, cseréjét sajnos önköltségi áron kell elvégezni.