Túraajánló hétvégére: jótékonysági kör a Kisinci körül

Életmód - szerző: HH

A Harkányi Állat- és Természetbarátok Egyesülete Közhasznú Szervezetet támogatják azzal a jótékonysági túrával, amit szombaton, április 22-én szerveznek családok, baráti társaságok, fiatalok számára.

 

A Kisinci holtág körüli – Kémest és az Ős-Dráva Látogatóközpontot érintő – túrával a HappyWay négyévszakos éremsorozatának tavaszi, SPRING érmét lehet kiérdemelni, a nevezési díj felét pedig a harkányi állatvédő egyesület kapja.

 

A túra az Ős-Dráva Látogatóközpont parkolójából indul, majd halad a Kisinci holtág partján egészen az élő Dráváig, melynek Cún és Majláthpuszta közötti szakaszán haladunk végig. Az ilyenkor jellemző alacsony vízállásnak köszönhetően az út nagy része a mederben, illetve az ártéren halad majd a tanösvény érintésével a holtágat megkerülve érkezik vissza a csapat a látogatóközponthoz – részletezi a szervező Drávaköz Túrakerékpáros és Természetjáró Baráti Kör. Igény szerint a túra után az Ős-Dráva Látogatóközpont megtekintésére is lehetőség nyílik.

 

Gyülekező fél kilenckor a látogatóközpont parkolójában, indulás 9 órakor, a túra hossza nagyjából 12 kilométer, ami 5-6 órát jelent kényelmes tempóban. Bővebb infó a szervezőktől kérhető.

 

A hétvégére a jelenlegi modellek kellemes tavaszi időjárást jeleznek, az elvonuló ciklon nyomán pedig száraz, csapadékmentes idő várható.