Turizmusért Emlékérmet vehetett át Ivanics György

Helyi - szerző: HH

Ünnepélyes keretek között adták át a városi elismeréseket. A jutalmazottak sorában Harkány város Önkormányzata Ivanics Györgyöt Turizmusért Emlékéremmel tüntette ki.

 

Turizmusért emlékérmet vett át Ivancsi György Harkányban

 

Ivanics György a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett. Eredetileg magyar-német tanárnak készült,de a túljelentkezés miatti elutasítás a vendéglátás területére sodorta. Elvégzett minden szakmai vizsgát – felszolgálóit, üzletvezetői, vendéglátóipari technikum -, így érezte, hogy komolyabb üzletek vezetésére is alkalmas.

 

Pályáját Máriagyűdön kezdte, ahol a híressé vált Borozót vezette 1972-1986-ig. 35 éve dolgozik Harkányban, 1986-tól hét évig a Bányász éttermet vezette, 1993-tól pedig a Szigeti Halászcsárda tulajdonosa, és vezetője. Éttermében a hazai konyha kedvelői mellett visszatérő cseh, német és horvát vendégek is rendszeresen fogyasztanak. A különféle külföldi konyhára specializálódott éttermek közül a Szigeti Csárda megmaradt a hagyományos, hazai ízeknél. Rendszeresen tart tematikus napokat, látvány sütéseket, illetve bográcsos főzéseket, ezen kívül a hét minden napján esténként élő zenét biztosít a vacsorázóknak. A vendégek pedig nem csak emiatt, illetve az étterem gyönyörű környezete és családias hangulata miatt fogyasztanak szívesen itt, hanem nagyon sokan az ő személye miatt járnak vissza.

 

A Szigeti Halászcsárda teljes kapacitás mellett 3-400 vendéget is tud fogadni, a szezonálisan működő étteremben 10-15 alkalmazott dolgozik. Mivel egyre nehezebb feladat az éttermi személyzet feltöltése, ezért előfordul, hogy maga is beáll dolgozni. Teszi ezt annak ellenére, hogy korából adódóan 10 éve már a pihentető, nyugdíjas éveit kellene élveznie.

 

Ivanics György gyermekeivel is meg tudta szerettetni a vendéglátást: fia Ausztriában egy pizzéria tulajdonosa, és a lánya is ezt a pályát választotta. Ha kisgyermeke engedi, akkor tud segíteni édesapjának az étteremben.

 

Ő a térség legidősebb vendéglátósa, szereti Dél-Baranyát, mint fogalmaz, itt minden megtalálható, ami ahhoz kell, hogy a turisták akár heteket itt töltsenek. Kellemes időtöltést biztosít a környék, így ő sem kívánkozik máshová.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.