Tűzesetek, balesetek, részegek és verekedés – itt a szilveszteri statisztika

Belföldi hírek - szerző: HH

A tűzoltóknak és a mentőknek is akadt dolguk Szilveszter éjjelén. A kötelességüket teljesítők nem unatkoztak, de Szilvesztert tekintve az idei év korántsem nevezhető kirívónak.

 

A mentők országszerte 3103 esetet láttak el szilveszterkor a közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek sérültjei és belgyógyászati rosszullétek mellett 206 embert szállítottak kórházba a mentők túlzott alkoholfogyasztás miatt. Közülük 28-an kiskorú volt. A mentőket országszerte 14 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc és szemsérülésekhez.

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig balesethez hívták a tűzoltókat.

 

Az év utolsó napján hárman is meghaltak lakástűzben. A fővárosban egy társasházi lakásban, a Tolna megyei Pálfán egy ikerház földszintjén, illetve a Pest megyei Zsámbokon egy családi házban keletkezett tüzekben egy-egy ember vesztette életét.

 

A tájékoztatás szerint tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, nyolc esetben épülettüzekhez, huszonnégy esetben pedig meggyulladt növényzethez, kigyulladt kukákhoz riasztották a tűzoltókat.