Új árstop jön, szerdán dönthetnek a termékekről

Gazdaság - szerző: HH

További alapvető élelmiszerek kerülhetnek hatósági árszabás alá – utalt rá nemrég az állami rádióban tartott beszédében Orbán Viktor. Részleteket nem közölt, de szűkül a lehetséges termékek köre.

 

Azt, hogy mely termékekre vonatkozik majd hatósági árszabás nem közölte a miniszterelnök, de a gazdaságfejlesztési minisztere szerint a döntés várhatóan a szerdai kormányülésen születik meg. Részleteket Nagy Márton sem árult el azon túl, hogy az itthon előállítható, 40 százalék feletti mértékben dráguló termékekre terjed majd ki az árstop.

 

A legnagyobb mértékben növekedő élelmiszerek sorában a kenyér, sajt, vaj, margarin, száraztészta, tojás, péksütemények, marha- és baromfihús, rizs, és a tej áll.

 

A találgatásra okot adó bejelentés után a legtöbb elemző úgy véli, kizárásos alapon a tojás, a vaj és a krumpli lehet a legújabb befagyasztott árú termék, míg a kenyeret nem érinti majd hasonló döntés. Ez utóbbi vélekedés azért alakult ki, mert az előállítási költség is nagymértékben megemelkedett a rezsi példátlan növekedésével.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.