Új eszközökkel bővült a terehegyi játszótér, hamarosan elkészül egy új közösségi tér is

Helyi - szerző: HH

Szerda délután hivatalosan is átadásra került a terehegyi városrészben felújított illetve kibővített játszótér és fitneszpark. A szalagot Nagy Csaba és Baksai Endre Tamás vágta át, a kivitelezési munkálatokat jegyző Magna Casa Kft-t Reinis Attila képviselte.

 

A választási programban, melyre felhatalmazást kapott Harkány testülete valamennyi városrészre külön-külön vonatkozó fejlesztési koncepció szerepel – emlékeztetett Baksai Endre Tamás. Harkány polgármestere rámutatott, Terehegy esetében is ilyen terv mentén haladnak, melyhez folyamatosan keresik a pályázati lehetőségeket, forrásokat. Ennek az első pontja volt a most átadásra került játszótér bővítése és fitneszpark fejlesztése, melyre a Belügyminisztériumtól egy nagyobb projekt keretén belül 16,5 millió forintos támogatást kapott a város.

 

Harkány lakossága átlépte az ötezer főt, ezért kikerült azon települések köréből, melyek a Magyar Falu program pályázatain indulhatnak – jegyezte meg Nagy Csaba. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, a kormány ezt követően indította el azt a programját, melyen Harkány is sikerrel pályázott, és nyerte el a Belügyminisztérium fejlesztési támogatását.

 

A projekt másik része annak a skanzennek a felújítása, mely a belvároshoz közeli református templom szomszédságában helyezkedik el. Az ott kialakításra kerülő kulturális térre 65 millió forint támogatást nyert el a város – ismertette Nagy Csaba hozzátéve, a munkálatok már zajlanak, a rendezvénytér a következő hónapokban készülhet el.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.