Új lendületet kapott a csempék pótlása

Helyi - szerző: HH

Különleges igénybevételnek megfelelő, speciális csempék borítják a harkányi fürdő gyógymedencéit, melyek közül az évek során sok levált a medencetestről. A hiba javítása összetett folyamat, ami az elmúlt néhány napban új lendületet kapott.

 

A hiányzó csempék pótlása jogos igény, ám egy meglehetősen összetett folyamat, mely az elmúlt napokban kezdetét is vette – tájékoztatta lapunkat Herendi Ferenc. A nem hétköznapi csempék gyártását egy olasz cég végzi külön rendelésre, aki kizárólag szerződött partnerein keresztül értékesíti termékeit – részletezte a fürdő igazgatóságának tagja.

 

A műszaki felmérést követően a napokban összeállították és elküldték a disztribútoroknak azokat az árajánlatkérőket, melyek közül a legkedvezőbbet adó cég szállíthatja az új csempéket. Az ajánlatokat október utolsó hetéig várják.

 

Az igazgató közölte: a gyártási folyamat végeztével – ami során nem csak csempék, hanem különböző más kerámia elemek is készülnek a medencékhez – a szigorú technológiai előírások miatt szakaszosan, medencénként látnak hozzá a munkálatokhoz. A munkaterületenként hozzávetőlegesen kéthetes, a fürdővendégek pihenését legkevésbé zavaró, gondosan ütemezett munkálatokra várhatóan a jövő év első negyedévében kerül sor.