Új pontrendszert vezet be a rendőrség, de nem lesz ingyen

Technológia - szerző: HH

Várhatóan augusztustól egy mobilos alkalmazás jelenik meg a rendőrség kezelésében, mely a húsz éves büntetőpontos rendszer ellentétje lesz; jutalompontokat ír jóvá, ha használója szabályosan közlekedik.

 

Az alkalmazás folyamatosan figyeli az autósok sebességét, és ha a különböző szakaszokon nem lépik túl a korlátot, pontokat ír jóvá. Az elképzelések szerint az így gyűjtött OBBPoint-okért ajándékot kap vagy később hűségkártyához hasonlóan lehetne különböző boltokban beváltani azokat, ám erről még semmilyen konkrétumról nem tudtak beszámolni.

 

A gyerekek az applikáció egyik változatával különböző rendőr figurákat öltöztethetnek, attól függően, hogy autójukat vezető szüleik mennyire tartják be a szabályokat.

 

A pontokat legeredményesebben és legnagyobb tömegben a busszal közlekedők vagy a mobiljukat postán feladók gyűjthetik, feltéve, ha ők is elfogadják a minimálisan elvárt adatkezelési szabályzatot: a szoft-kémprogramot folyamatosan kell futtatni, ami folyamatosan hozzáfér a készülék helyzetéhez, így mindig tudják, merre jár. A megadott adatok alapján a személyt előzetes adatgyűjtés nélkül csak közvetve, a szolgáltató együttműködésével tudják azonosítani, a készüléket valamint használóját a későbbiekben pedig bármikor a felépített adatbázishoz lehet rendelni.