Új nemzetközi járatok indulnak Harkányból

Baranya - szerző: HH

Pécs mellett Harkányt is bekapcsolták abba a nemzetközi buszhálózatba, melynek megállóiból három országba lehet eljutni heti öt alkalommal. Az első járatok hétvégén indultak.

 

 

Jelenleg három országba kínál járatot a FlixBus, így Csehországon belül Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony, Horvátországban pedig Valpó, Eszék, Diakovár és Bród érhető el közvetlenül. Eleinte a hét öt napján indulnak buszok minden irányba. A Baranyából a legtávolabbi úticélra, Prágába 10-11 óra alatt juthatnak el az utasok. A közelebbi távokon néhány óra alatt célba érnek a buszok, Pécs és Eszék között például két óra az út. Az utazást wifi teszi kényelmesebbé.

 

A FlixBus az elmúlt négy évben komolyan bővítette a regionális hálózatát. Tavaly már 16 ország közel 200 célállomására kínáltunk közvetlen összeköttetést Magyarországról. A következő lépés most már az, hogy minél több embernek biztosítsunk átszállás nélküli közösségi közlekedési lehetőséget a fővároson kívül is, hogy autó nélkül is könnyen és kényelmesen utazhassanak – mondta Arany László regionális ügyvezető igazgató.

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.