Új utakon a Villányi Vörösbor Fesztivál

Baranya - szerző: KT

No a színvonalas rendezvényt tekintve idén sincs szükség újratervezésre, nem úgy, mint a hétvégére elkészülő, Villányt elkerülő út átadását követően. A közel egy évtizede tervezgetett utat pénteken nyitják meg a forgalom számára. 

 

 

A 4,3 kilométeres szakasz mintegy 22 ezer gumiabroncs felhasználásával és aszfaltba keverésével készült. A módszert az osztrákok évtizedek óta alkalmazzák, segítségével az rugalmasabb, így a fagyok és a terhelés számára ellenállóbb is lesz.

 

Az október 3. és 5. között megrendezésre kerülő fesztivál programjai főként a városháza előtti kisszínpadon és a rendezvénytéren felállított színpadon zajlanak, olyan fellépőkkel, mint pénteken a Villányi Fúvószenekar, a harkányi Csak Apa Kedvéért, Odett, vagy a Besh’O Drom. A nap a Music Experss utcabáljával ér véget.

 

A szombati bortúrák és bórkóstolók után A Zengő Együttes hangszerbemutatóját követően Hagyományőrző néptáncbemutatókon és folklórbemutatókon múlathatjuk az időt, majd A Köztársaság Bandája és a Kerekes Band zenél. A rendezvény ünnepélyes megnyitója 15 órakor lesz a rendezvénytéren, amit a Bartók Béla Férfikar, a Budapest Voices és a Gringo Star koncertje követ. Az este nagyágyúja a KFT lesz, amit tűzijáték követ. A szombati maradék energiánkat a Véméndi Szextett utcabálján vezethetjük le.

 

Vasárnap a Juhos Együttes és a Rock McCountry koncertjét a Nihil Chips követi, majd az Unterrock utcabálja zárja a fesztivált. Állandó programok is várják az érdeklődőket: borudvar, sajtutca, kézművesek utcája, borkorcsolya.