Újabb tízmilliárdot osztanak szét a falvak között, csak kérni kell

Gazdaság - szerző: HH

Önkormányzati ingatlanokra, falubuszokra és eszközbeszerzésre lehet támogatást igényelni márciustól abban a programban, melynek tartalmát falusi polgármesterek állították össze.

 

Idén még legalább két, egyenként 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható a 2018 óta folyamatosan zajló Magyar falu programban – jelentette be a települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

 

Gyopáros Alpár közölte, hogy várhatóan március végén hirdetik ki annak a 10 milliárd forintos keretösszegű, most lejárt határidejű pályázatnak az eredményét, amelynek keretében önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítására, falu- és tanyabuszok, kommunális, orvosi, iskolai, óvodai, illetve a polgármesteri hivatal működéséhez szükséges eszközök beszerzésére lehetett pályázni.

 

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is terveznek új támogatási célterületet, a falusi polgármesterek javaslatai alapján. A fejlesztések gyakorlatilag mindent érintenek, ami a falu életéhez kapcsolódik, a többi között az önkormányzati szolgáltatásokat, az egyházakat, a civil szervezeteket, a vállalkozásokat, de a közlekedést is.