Újra képernyőn a Játék Határok Nélkül

Életmód - szerző: Kacsúr Tamás

Gondolta volna, hogy a kilencvenes években oly népszerű vetélkedő már 1965-től hódított Európában? Október 18-tól ismét drukkolhatunk hazánk csapatainak, a megszokott magyarhanggal és közismert szereplőkkel.

 

 

Az új felállás szerint a Játék Határok Nélkül vetélkedősorozatnak – amit mindig más és más országban rendeznek meg – immáron nem csak európai helyszínei lesznek. Az 1999-ben véget ért rendezvénysorozat anyagi okok miatt szakadt meg. Szintén a pénz volt az oka, hogy a licenszt birtokló EBU (Európai Műsorsugárzók Egyesülete) hiába próbálta az elmúlt években újraindítani a játékot.

 

Most a francia közszolgálati televízió eddig csak Franciaországban felvett, de nevében is nagyon hasonló (The Biggest Game Show of the World) műsorát terjesztették ki nemzetközi helyszínre. Az, hogy Magyarországon mégis Játék Határok Nélkül néven fut, egy korábbi megállapodás eredménye. A 13 adás felvételét a magyar tulajdonú, budapesti, 4500 négyzetméteres Origo Filmstúdióban készítették május 13. és 20. között.

 

A játékszabály legfontosabb és szembetűnőbb változása, hogy az országok városainak csapatjai helyett az országok 48 fős csapatai küzdenek egymással (szám szerint hat) a különböző feladatok során. A magyar csapat tagjai amatőr sportolók mellett Kozma György, Pulai Imre, Dávid Kornél, Zala György és a Rippel fivérek lesznek, egyéb hírességek mellett. A játék magyarhangja Gundel Takács Gábor lesz. Minden adás hat játékelemből áll, és minden ország saját kommentátort alkalmaz.