Megnéztük, érdemes-e Horvátországban tankolni

Nagyvilág - szerző: HH

Kedd éjszaka megszűnt Magyarországon az alap üzemanyagokra vonatkozó hatósági ár, így a 480 forintos benzin és gázolaj szerdától már lényegesen drágábban, 641 és 699 forintért tankolható.

 

A Donji Miholjacban található INA kút Harkánytól nem egész 14 kilométer, de vajon megéri átugrani tankolni? Vegyük figyelembe azt is, hogy az oda-vissza út több, mint egy ezres.

 

Üzemanyagárak Horvátországban

 

A szerdai árak alapján a szomszéd ország első benzinkútján a benzin 576, a gázolaj 630 forintnak feleltethető meg, míg a dízel drágábbik változatáért 745 forintot kell fizetni literenként.

 

A benzin 65 forinttal olcsóbb kint, ami egy tank benzinnél nagyjából 3200-3900 forintot jelent. A dízel literjén már csak 46 forintot spórolhatnak az autósok, akik ha teletöltik a szinte teljesen üres tankot 2300-2800 forinttal járnak csupán jobban, mintha itthon tennék ugyanezt.

 

Amellett, hogy sok helyi kedvelt étterme, a Slavona is bezárt túl nagy benzinturizmust nem érdemes indítani. A határ melletti étterem egyébként nem szándékozik újranyitni; a berendezést is teljesen kiapkolták.