Vádat emeltek a kutyáit halálra éheztető tenyésztővel szemben

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki korábban kutyákat tenyésztett, azonban azokat iszonyatos körülmények között tartotta.

 

 

A férfi a lakása mellett 24 boxból álló kutyakennelt alakított ki, ahol 2014-től németjuhászok tenyésztésével foglalkozott. 2018 közepén elhatározta, hogy felszámolja a kutyatenyészetét, és megpróbálta elajándékozni az ingatlanon tartott 30 kutyát, azonban a két évesnél idősebbeknek nem talált gazdát. Adományozási szerződést kötött egy élelmiszeripari áruházzal, mely szerint az áruház a selejt, sérült csomagolású és lejárt fogyasztási idejű termékeket átadja neki a kutyák etetésére.

 

A férfi 2019 szeptemberétől ezeket az ételeket el is szállította, azonban nem adta oda a kutyáknak, hanem a különböző húsárukat több kartondobozban a kennelek előtti területen hagyta.

 

A kutyákat bezárva tartotta, nem gondoskodott arról, hogy az állatok ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot, ezért a 12 kutyából nyolcnál kóros mértékű lesoványodás következett be, míg négy éhenhalt.

 

Az elkövető cselekménye az állatkínzás bűntettének a megállapítására alkalmas, ezért bírák előtt felel majd brutális tettéért.