Vádat emeltek a véméndi házba molotov-koktélt dobókkal szemben – VIDEO

Baranya - szerző: HH

A Baranya Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat két férfi ellen, akik molotov koktélt dobtak egy véméndi házba.

 

A fél évvel ezelőtti, látványos bilincselés alatt a nézelődők a rendőrök háta mögött, biztosítatlanul álltak.

 

A vádirat szerint a két vádlott vagyoni vita és családi konfliktus miatt neheztelt a velük egy faluban élő egyik sértettre. Tavaly augusztusban az egyik vádlott a sértettekkel – anyával és fiával – együtt ivott a falu kocsmájában. A két nő este hazaindult, míg a velük italozó vádlott magához hívta a társát és elhatározták, hogy haragosukat, a fiút megleckéztetik.

 

Molotov koktélt készítettek, mégpedig oly módon, hogy két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, majd az üvegek nyílásába egy-egy zoknit helyeztek, melyek kanócként funkcionáltak. Ezt követően a sértettek házához mentek, ahol a molotov koktélokat meggyújtották, majd a két üveget az ablakon keresztül a házba dobták.

 

A házban alvók a zajra felébredtek, füstszagot észleltek, majd látták, hogy a szobában a bútorok égnek. Mindkettőjüknek sikerült a házból kimenekülniük, majd értesítették a tűzoltókat.

 

A berendezési tárgyak megrongálódásával közel 1 millió forint kár keletkezett, de az elkövetők cselekménye többek között különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele akár 20 év börtön, vagy akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet.