Vádemelés – együtt ütött az áruház és a drogéria őre – VIDEO

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat két biztonsági őr ellen, akik egy általuk tolvajnak vélt férfit az üzletben megvertek.

 

 

A két férfi közül az egyik egy pécsi drogériában vagyonőrként, míg a másikuk a drogériának helytadó üzletközpontban biztonsági őrként dolgozik.

 

Tavaly szeptemberben a vagyonőr az üzletben meglátta a sértettet, akit látásból ismert, mert korábban többször tetten érte bolti lopáson, amikor parfümöket tulajdonított el. A vagyonőr az üzlet belső helyiségéből kamerán figyelte az üzletteret, majd amikor a sértett a parfümös részleghez ért, akkor az őr kiment az eladó térbe és leengedte az üzlet bejárati rácsát, hogy a sértett ne tudja a boltot elhagyni.

 

A sértett miután ezt látta, a kijárat felé indult, azonban a leeresztett rács miatt nem tudta elhagyni az üzletet. Ekkor a kövér vagyonőr megragadta a karját, majd berángatta a raktárhelyiségbe, ahol többször megütötte és megrúgta.

 

Mindezt az üzlet vezetője is látta, aki felszólította a vagyonőrt, hogy hagyja abba a verést, és megpróbálta a sértettől a vádlottat elhúzni, de nem sikerült neki. Az üzletvezető visszament az eladótérbe, felnyitotta az üzlet ajtajának rácsát, majd segítséget kért az üzletház folyosóján tartózkodó biztonsági őrtől.

 

Eközben a vagyonőr a hátsó helyiségben a sértett cipőjét levetette, majd a férfit letérdeltette. Ekkor érkezett a helyiségbe a biztonsági őr is, de az sem segített, hanem ököllel arcon ütötte , amitől eltört a srác orra.

 

Arról, hogy a fiú lopott-e nem tudni, de a súlyos testi sértést okozó biztonsági őr cselekménye a súlyos testi sértés bűntettének, míg a vagyonőr cselekménye a garázdaság és a könnyű testi sértés vétségének megállapítására alkalmas – közölte az ügyészség.