Választások alatt hétvégén is nyitva lesz a harkányi kormányablak

Helyi - szerző: HH

Rendkívüli nyitva tartással biztosítja szombaton és vasárnap a harkányi kormányablak is a választáshoz kapcsolódó okmányok pótlásának ügyintézését.

 

A választáson és az országos népszavazáson való részvétel a személyazonosság, illetve a lakcím igazolásával történik, ehhez érvényes személyazonosító igazolványra, útlevélre, vagy vezetői engedélyre, valamint lakcímkártyára van szükség.

 

Annak érdekében, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak szavazati jogukkal, a választópolgárok akár a választás hétvégéjén is pótolhatják a szavazáshoz szükséges, de érvényét vesztett, elveszett, sérült okirataikat. Mivel a járvány miatt a 2020. március 11. óta lejárt okmányok érvényességét meghosszabbította a kormány, így ezek bemutatásával a választáson is részt lehet venni.

 

Az április 3-i országgyűlési választás hétvégéjén – vasárnap és szombaton – a kormányablakban és okmányirodában ügyeletet tartanak. Ezeken a napokon kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség, illetve az elveszett vagy megsérült lakcímkártya pótlására. Ha valakinek semmilyen személyazonosításra alkalmas okmánya sincs – személyi igazolványa, érvényes útlevele, jogosítványa -, akkor ideiglenes személyi igazolványt kap, amellyel részt vehet a szavazáson.

 

A siklósi kormányablak és az okmányiroda rendkívüli nyitva tartása 2022. április 2-án szombaton 8 és 18, április 3-án vasárnap 7 és 19 óra között tart majd.