Változik a szemétszállítás rendje, jön az őszi lomtalanítás

Helyi - szerző: HH

A kukások átállnak a téli szemétszállítási rendre, ám az ősz során még egy lomtalanítás és több alkalommal a zöldhulladék elszállítása is hátravan.

 

Október első napjától – jövő héttől – változik a szemétszállítási rend, és ezentúl csak hetente egyszer, hétfőnként viszik el a kommunális hulladékot. A csütörtöki szemétszállítás tehát tavaszig szünetel, míg a szelektíven gyűjtött hulladék kéthetente esedékes szállítása változatlan marad.

 

A kertészkedésből hátramaradt zöldhulladékot idén október 4-én, 18-án valamint november 1-jén viszik még el.

 

Október 26-án a nyugati, 27-én a keleti, így az üdülőtelepi városrészbe jön a kukásautó a harkányi lakosok és nyaralótulajdonosok felesleges, megunt dolgaiért. Az őszi lomtalanítás során utcára került holmit csütörtök és péntek reggelig kell a kukák mellé tenni.

 

Az őszi lomtalanítás során kidobásra szánt holmit a kukák mellé zsákokba, dobozokba kell pakolni. Nem viszik el az építési törmeléket és a zöldhulladékot, valamint az állati tetemeket. Szintén a ház előtt marad a veszélyes hulladék, mint például a festékes és olajos doboz, akkumulátor, gumiabroncsok és a különböző elektronikai hulladékok, így a TV vagy a hűtőszekrény is.