Átadták a városi kitüntetéseket

Helyi - szerző: HH

Ünnepélyes keretek között adták át a harkányi fiataloknak az Év Tanulója illetve az Év Sportolója Kitüntetéseket, valamint a Polgármesteri Elismerő Oklevelet. A városi kitüntetések ünnepségének a művelődési ház díszterme adott otthont.

 

Átadták az önkormányzati kitüntetéseket Harkányban

 

A kitüntetéseket Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere valamint Hosszúné Dávid Éva Margit és Remmert Ferenc alpolgármesterek adták át csütörtök délután az ünnepi képviselő-testületi ülés keretein belül.

 

 

Heffner Panka
Év Tanulója Kitüntetés

 

A harkányi iskola idén végzett, kiváló képességű, tehetséges diákja. Bizonyítványa minden évben kitűnő volt, év végén általában 2-3 tantárgyból kapott tantárgyi dicséretet. Az iskola nevelőtestülete a ballagáson Kitaibel díjjal is elismerte kitartó szorgalmát, példás magatartását és kiemelkedő kulturális munkáját. Rendkívül sokoldalú diák. Tehetségét a táncművészetben és vizuális kultúrában bontakoztatja ki a legeredményesebben, de angol nyelvi és magyar irodalmi levelező versenyeken is eredményesen szerepelt. Általános iskolai tanulmányaival párhuzamosan klasszikus balettet és modern táncot tanult az alapfokú művészetoktatás keretein belül, és a Csodakamra képzőművészeti alkotóműhely foglalkozásait látogatta. A nyári szünetekben tematikus táborok résztvevőjeként mélyítette tudását. Nehéz lenne felsorolni, hány regionális és országos balettversenyen szerepelt kiemelkedő eredménnyel. Bali Barbara tanítványaként társaival több országos arany minősítéssel büszkélkedhet. A harkányi víz es az ördögszántotta hegy legendája című előadás sorozatban is részt vett, amit országszerte bemutattak és nagy sikereket arattak. Az iskolai tanulóközösség meghatározó, megbízható tagja, akit méltán állíthatunk példaként korosztályának tagjai elé.

 

Városi kitüntetések átadása Harkányban

 

 


Polczer Hanna
Év Tanulója Kitüntetés

 

Tanulmányait illetően hosszú évek óta kitűnő teljesítményt ér el, ezeket többször is elismerte az iskola vezetősége is. Kitaibel díjas diák. Tehetsége kibontakoztatásában fáradhatatlan. Iskolai tanulmányai mellett a zene, a tánc, a sport és a képzőművészet is meghatározó része az életének. Rendszeresen és lelkiismeretesen eljár ezen foglalkozásokra is, mintaszerűen felkészül a szereplésekre, versenyekre, előadásokra és nagyszerűen helyt is áll. Az iskolai csapat állandó tagja volt atlétikai versenyeken, duatlon sportágban pedig eredményesen szerepelt a diákolimpia országos döntőjén is. Táncóráin elsajátított mozgáskultúrája kimondottan elegáns, ennek minden színpadi eseményen hasznát veszi. Többször szerepelt sikeresen területi, országos és nemzetközi balett versenyeken, fesztiválokon. A harkányi gyógyvíz és az hegy legendáját bemutató előadás balettos szereplőjeként városunk népszerűsítésében is részt vett. Hangszeres tanulmányait 8 éve végzi, fuvolázni tanul, rendszeresen fellép szólistaként és zenekari tagként különböző rendezvényeken. Tehetsége a rajzolás, ábrázolás tekintetében is kiemelkedő, szívesen rajzol portrékat is, melyek során kreativitása mindenképp kiemelkedőnek mondható. Fokozott érdeklődést tanúsít a matematika és a reál tárgyak iránt, továbbtanulását is ezen a területen tervezi. Szerénysége, példamutató magatartása, kitartó szorgalma alapján méltó a közösség elismerésére.

 

Városi kitüntetések átadása Harkányban

 

 


Boros Zsombor
Év Sportolója Kitüntetés

 

A harkányi iskola Kitaibel díjjal kitüntetett végzős diákja. Az osztály és az iskola közösségének megbízható tagja. Társai is elismerik, figyelnek szavára. Tanulmányait mindvégig kitűnő eredménnyel végezte. Angol nyelvből, matematikából és történelemből vett részt és szerepelt sikerrel több területi és országos tanulmányi versenyen. Rendszeresen sportol, edzői, csapattársai mindig számíthatnak rá, nem okoz csalódást, a tőle elvárt eredményeket mindig teljesíti. Nehéz lenne felsorolni, hány úszóversenyen állt dobogóra Adától Párkányig vagy Sellyétől Debrecenig. 2022 tavaszán a Diákolimpia országos úszó döntőjén sikerrel szereplő gyorsváltó legeredményesebb tagja volt. Zenei tanulmányait is kitartó szorgalommal végezte. Az iskolai zenekar tagjaként rendszeres szereplője volt az iskolai és városi ünnepélyeknek. Ilyen alkalmakon prózai előadóként is láthattuk a színpadon. Minden tevékenységét kitartó szorgalommal, az adott feladat iránti elkötelezettséggel végzi. Tisztelettudó, szerény magatartása például szolgál korosztálya tagjai számára.

 

Városi kitüntetések átadása Harkányban

 

 


Lukács Sándor Botond
Polgármesteri Elismerő Oklevél

 

Kiváló képességű, sokoldalú és igazán tehetséges diák. Tanulmányi eredménye kitűnő, vagy jeles volt minden tanév végén és több tantárgyból kapott tantárgyi dicséretet. Személyiségében felismerhetőek azok jegyek, amelyek alapján a tehetséges gyermek jellemzőit a szakemberek leírják. Egyszerre képes több dologgal is foglalkozni. Soha nem látszik fáradtnak, letörtnek, tele van energiával. Nagyon jó a memóriája. Szorgalma példamutató. Versenyeredményeit felsorolni itt lehetetlen, kiemelkedő a sporttevékenysége. Területi, országos és nemzetközi úszóversenyek állandó eredményes szereplője, de karate sportágban is az országos döntőig jutott. A művészeteket illetően a zeneiskola tanulójaként klarinétozik és szaxofonozik, két zenekarban is játszik, az iskolai színjátszószakkör oszlopos tagja. Vers- és prózamondó versenyeken is többször szerepelt sikeresen. Zenészként és színjátszóként évek óta egyik főszereplője a nemzeti ünnepek és más ünnepi alkalomból rendezett iskolai és városi megemlékezéseknek. A Pécsi Nemzeti Színház színpadán is láthattuk a Valahol Európában című darab egyik csoportos szereplőjeként. Nem kis terhet jelentett számára, hogy nyolcadik osztályosként a mindennapi próbák mellett is helyt tudott állni az iskolában. Tanulmányi versenyeken is szerepelt magyar és angol nyelvből. Botond az osztályközösség meghatározó tagja, mindig vidám, jó a humora, a felnőttekkel mindig tisztelettudó. A ballagáson ő is Kitaibel díjjal búcsúzott az iskolától.

 

Városi kitüntetések átadása Harkányban