Vége a fizetős tévézésnek? Harkányban is elérhető a MindigTV!

Technológia - szerző: KT

A földfelszíni analóg műsoroszórás megszűnése mellett egyre nagyobb területen érhető el a MindigTV ingyenes valamint fizetős szolgáltatása. A digitális televíziónál – ha fogható – nincs gyenge jel és rossz képminőség. 2011 decemberében a Siklós melletti átjátszó is beüzemelésre került, így ingyen is kiváló minőségű, digitális televízió- és rádióadást foghatunk Harkány szinte teljes területén – igaz, csak tetőantennával. A szolgáltatás kétféle ajánlatot tartalmaz. Az ingyenes csomagban 7 TV csatorna (m1, m2, RTL Klub, TV2, EuroNews, Duna, Duna World), 4 rádiócsatorna ( MR1 Kossuth, MR2 Petőfi, MR3 Bartók, Neo FM) érhető el, míg az Extra Alap csomagban további csatornák (Cool, Film+, National Geographic, Disney, HírTV, Sport Klub, ATV, FEM3, Private Spice) élvezhetőek. Az Extra Családi csomag további 12 magyar csatornát – mint például a Viasat3-at vagy Spectrumot is tartalmaz. A HBO-t az Extra Prémium előfizetés teszi hozzáférhetővé.

 

Az ingyenes csatornák vétele – hasonlóan a korábbi televízióadáshoz – semmiféle kötelezettségvállalást vagy díjfizetést nem követel, csak az az egyszeri beruházás szükséges, amikor a televízióhoz lejátszóként csatlakoztatandó beltérit (7000Ft-tól), vagy számítógéphez csatlakoztatható vevőegységet (4000Ft-tól) és egy tetőantennát (3000Ft-tól) kell vásárolnunk. Természetesen csak akkor, ha régebbi televíziónk van és nincs benne digitális (DVB-T) tuner.

 

A fizető szolgáltatást sem helyi vagy regionális szolgáltatóktól vesszük igénybe. Akár hipermarketben is vásárolhatunk éves kártyát, igaz, az extra csomagokhoz a tetőantenna mellé nem a párezer forintos beltérit kell választanunk, hanem a kicsit drágább kártyás készüléket (19000Ft-tól). Ez az éves előfizetés ára, a beltérit inkább csak mellé adják ajándékba.

 

Mire figyeljünk digitális tuner vásárlásakor? Hazánkban MPEG-4 kódolást használnak a földfelszíni digitális műsorszórás formátumaként. Az egyetlen kritérium szerint ezt a szabványt kell támogatnia a készülékünknek.

 

A megvásárolt készülékek segítségével déli szomszédaink megannyi tévé és rádióműsorát is foghatjuk, szintén kiváló minőségben.