Véradókat várnak Harkányban

Helyi - szerző: HH

Kedden, azaz február 20-án véradást szerveznek a harkányi Kiss József Művelődési Házban. A véradókat 12:30 és 15 óra között várják.

 

Vért az a 18 és 65 év közötti személy adhat, akinek testsúlya eléri az 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz a személyazonosító igazolványra, lakcím- és TAJ-kártyára van szükség. Első véradás esetén a felső korhatár 60 év.

 

Állandó lehetőséggel a Pécsi Regionális Vérellátó Központ várja a véradókat Pécsen a Pacsirta utca 3. szám alatt hétfőn és csütörtökön 8 és 17, kedden, szerdán és pénteken 8 és 15 óra között.

 

Minden véradási eseményre elérhető az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) online időpontfoglalási rendszere, azonban a használata nem kötelező és továbbra sem feltétele a véradásnak. Ez az újítás a véradás folyamatát tovább egyszerűsítheti és a várakozási időt is jelentősen lerövidítheti, hozzájárulva a véradási elkötelezettség növeléséhez. Az online időpontfoglalás bevezetése azt a célt szolgálja, hogy még kényelmesebbé váljon a véradás a segíteni szándékozóknak.