VIDEO – 245 ember halt meg a diszkóban

Nagyvilág - szerző: KT

fotó: Reuters

Több, mint 240 ember vesztette életét a brazíliai Santa Maria diszkótűzben és többszáz embert szállítottak kórházba. Úgy tudni, a szórakozóhelyen fellépett csapat pirotechnikai eszközei miatt ütött ki a tűz.

A BBC értesülései szerint a Kiss nevű night club egyik fellépőjének pirotechnikai eszközei okozták a balesetet, úgy tudni, a szigetelés kapott lángra.

A brazil Globo TV beszámolója szerint egyelőre nem lehet pontosan megmondani, hány ember vesztette életét, még tart a helyszín átvizsgálása, és az áldozatok mentése. A klub kétezer ember befogadására képes, szombat este lévén valószínűleg teltház volt, de az előzetes becslések szerint 300-500 vendég volt a helyen. Guido de Melo, a tűzoltók parancsnoka szerint rontott a helyzeten, hogy a bulizók pánikba estek, és egymáson tapostak. Dilma Rousseff elnök a hír hallatán megszakította chilei körútját és azonnal hazautazott Brazíliába.

A Daily Mail emlékeztet: az elmúlt 10 évben több, hasonló tragédia történt a világon: 2004-ben 194-en vesztették életüket egy túlzsúfolt argentin diszkóban, Oroszországot pedig egy 2009. decemberében történt baleset rázta meg (a műanyag mennyezet kapott lángra, akkor 152-en vesztették életüket), Kínában pedig 2000 decemberében 309-en haltak meg, hasonló körülmények között.

(forrás: BBC, Daily Mail, BorsOnline)