Harkányban még várat magára az influenzajárvány

Helyi - szerző: Kótány Jenő

Míg országos szinten az elmúlt hét során alakult ki, Harkányban még nem beszélhetünk influenzajárványról. A gyermekek körében főként a hányással, hasmenéses tünetekkel orvoshoz fordulók száma nőtt meg, az influenzás megbetegedések későbbre várhatók.

 

 

Az általános iskolában pillanatnyilag 2-3 gyermek hiányzik osztályonként, ami még nem jelent kiemelkedő számot – mondta el lapunknak Kiss József Levente igazgató – hiszen a korábbi években előfordult, hogy tantermenként fél gárda ágynak dőlt.

 

Egybehangzó vélemények szerint az igazi vírusszezon még hátravan, aminek a a hosszan tartó tavaszias időjárás csak kedvez.

 

Mint azt a város Egészségházában érdeklődésünkre elmondták, a már említett tünetek mellett a kötőhártya-gyulladás és a köhögéses panaszok a leggyakoribbak a fiatalság körében, és bár hasonlók az idősebb generációnál is fellelhetők, körükben sem lehet még járványról beszélni. A tájékoztatás szerint a felnőttek közül sokan éltek a megelőző vakcina biztosította lehetőséggel, amely – a későn gondolkodók esetében – mostanra gyakorlatilag érvényét vesztette, ugyanis a védettség kialakulásához éppúgy két hét szükséges, mint amennyi a vírus lappangási ideje.