Weinert Tünde: a titok a csapatmunka

Helyi - szerző: HH

A legnagyobb tanító az eltelt évek – vallja Molnárné Weinert Tünde. A Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának vezető főnővére úgy látja: a csapatmunka és a bizalom az, ami a harkányi kórház legmeghatározóbb osztályát sikerre viszi.

 

 

Molnárné Weinert Tünde siklósi születésű, jelenleg is ott lakik. 1989 szeptemberében kezdett a harkányi kórházban dolgozni, friss bizonyítvánnyal, általános ápolóként. Azóta rengeteg tanfolyamon, képzésen vett részt, és mint fogalmazott, a legnagyobb tanítómestere a betegágy mellett eltöltött 27 év volt. A mozgásszervi rehabilitációs osztály főnővérét kérdeztük.

 

Miként kerültél az osztály élére?

 

Az évek során szinte az intézmény valamennyi osztályán megfordultam. Munkámat igyekeztem mind szakmailag, mind emberileg a legmagasabb színvonalon végezni.

 

2012 augusztusában kértek fel egy ötven ágyas mozgásszervi rehabilitációs osztály vezetésére, jelenleg is ebben a munkakörben tevékenykedek.

 

A mozgásszervi rehabilitáció az egyik fő tevékenysége a kórháznak. Kikkel találkozni az osztályon?

 

Betegeink összetétele igen színes, a krónikus mozgásszervi panaszokkal érkezők mellett, szoros kapcsolatban állunk az ortopédiai, a traumatológiai, valamint a neurológiai klinikával is, ahonnan műtéten átesett betegeket veszünk át, korai rehabilitáció céljából.

 

Fő feladatunk betegeink életminőségének javítása, elvesztett képességeik pótlása, amennyiben ez nem lehetséges, új képességek kifejlesztése.

 

Ha úgy tetszik, a betegellátás frontvonalában dolgoztok. Milyen légkörben?

 

Munkánkat nagyban megkönnyíti, hogy az egészségügy mai helyzetéhez viszonyítva, kiváló körülmények közt ápolhatunk, gyógyíthatunk, a vezetőség részéről is maximális támogatást élvezünk. Céljainkat csak csapatmunkában tudjuk megvalósítani, amiért osztályunk minden dolgozójának köszönettel tartozom, hiszen magas elvárásaimnak maximálisan igyekeznek megfelelni, ezzel elősegítve betegeink gyógyulását, elégedettségét, illetve intézményünk jó hírnevének megőrzését.

 

Biztos komoly elvárásoknak kell megfelelnetek. Szigorú vezetőnek tartod magad?

 

A mottóm szerint vezetőnek lenni nem azt jelenti, hogy több vagyok másoknál vagy tévedhetetlen vagyok, és nem is azt, hogy csak nekem lehetnek jó elképzeléseim. Vezetőnek lenni azt jelenti, hogy felelősséget vállalok más emberekért, alkalmas vagyok arra, hogy meghallgassak másokat és helyes döntéseket hozzak, hogy megértessem másokkal mit kell elérnünk. Mindezek előtt pedig vezetőként a legnagyobb felelősségem, hogy jó példával szolgáljak munkatársaimnak, beosztottjaimnak.

 

Véleményem szerint a jó vezető az, akinek a létezéséről szinte nem is tudnak az emberek, és ha céljai teljesülnek, munkatársai azt mondják: mi magunk, együtt értük el.