Zárva vannak a hivatalok és az egészségügyi intézmények

Belföldi hírek - szerző: HH

Zárva vannak pénteken az okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai, mivel munkaszüneti napot tartanak a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók.

 

Szintén zárva vannak a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők. A mentők teljes kapacitással dolgoznak. Zárva lesznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatai is, nem elérhető telefonon a NAV általános tájékoztató rendszere és a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere sem.

 

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon.

 

Semmelweis Ignác születésnapja, azaz július 1-jén – az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napja. Ennek megfelelően zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők is. A gyógyszerellátás ügyeleti rend szerint biztosított.

 

Zárva vannak a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, és a védőnői tanácsadók is. Ezen a napon az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos ellátást szintén az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is.