Civil szféra helyett a Városgondnokság volt aktív

Helyi - szerző: KT

Harkány városa első alkalommal vett részt a Föld Napján szervezett szemétszedési akcióban. A közútkezelő által koordinált kezdeményezésre civilek kevésbé jelentkeztek, helyettük a Városgondnokság mozgósított mintegy harminc embert.

Megtisztítottuk az 58-as főút árkait a máriagyűdi elágazástól Drávaszabolcsig, az ipacsfai utat az ipacsfai elágazásig, továbbá a Harkány-Drávaszabolcs kerékpárút környezetét az autósok által elhajigált szeméttől. Bízunk benne, Harkány bevezető szakaszai nem csak néhány napig maradnak tiszták és hívogatóak  – mondta Batik Imre, a Városgondokság vezetője, aki hiányolta a civilek jelentkezését. Az akció során mintegy 40 zsák szemét gyűlt össze városunk útjairól. A résztvevőknek köszönjük az áldozatos munkájukat!

Harkány térségében mintegy 12 helyszínen, közel 460 fő vett részt a kilencedik országos szemétgyűjtési akción – tájékoztatott a szervező. Többek között Garé, Harkány, Kémes, Márfa, Pogány, Szava, Villány és Nagytótfalu önkormányzata, valamint a Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola diákjai is gyűjtötték a közutak menti szemetet. A Közútkezelő Harkány térségében 750 szemetes zsákot osztott ki, az akciónak köszönhetően pedig több teherautónyi hulladék került biztonságos szemétlerakókba.

A szervező ezúton szeretné köszönetét és elégedettségét kifejezni minden résztvevő felé, akik csatlakoztak az idei felhívásához.