Újabb tető ég Pécsett

Helyi - szerző: KT

Röviddel négy óra után riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit Pécsre, egy Köves-Földi utcai raktárhoz, ahol egy kétszáz négyzetméter alapterületű tetőszerkezet lángolt teljes terjedelmében.

A tűz több helyen a tetőszigetelés alatt is égett, ezért az egységek megbontották a tetőszerkezetet is.  A tűz következtében a tetőről lehulló törmelék megsértett egy körülbelül 2, 5 centiméter átmérőjű gázvezetéket is, melyből az oltás ideje alatt ömleni kezdett a gáz, ezért a tűzoltóknak egy időre vissza kellett vonulniuk, és csak a földről tudták végezni az oltási munkálatokat. A robbanásveszély elkerülése érdekében az egységek folyamatosan hűtötték a gázvezetéket a gázszolgáltató munkatársainak kiérkezéséig.

A rendőrség száz méteres körzetben lezárta a területet, amely két családi házat is érintett. Az egyik házból egy családnak ideiglenesen el kellett hagynia az otthonát. A gáz mintegy fél órán át ömlött a sérült gézvezetékből, melyet a szakemberek csak egy külső szakaszolási pontnál tudtak elzárni. A tűz oltása jelenleg is folyamatban van.