Esti világkörkép

Nagyvilág - szerző: KT

Ukrajna: megfélemlítették az oroszbarát erők az ukrán katonákat, amikor lerohanták a Krím félsziget utolsó ukrán haditengerészeti támaszpontját Feodoszija kikötővárosban. Az ukrán zászlót levették az épületekről, hasonlóan a két nappal korábban, a krími Belbek légibázisának elfoglalásához. A feodoszijai támaszpont egy része pár hete már a Moszkva-pártiak kezére került, de eddig az ukránok ellenőrzése alatt maradt a fegyverraktár, a kaszárnya és más fontos egységek.

 

Malájzia: az MH 370-es járat az Indiai-óceán déli részén zuhant le – közölte a malajziai miniszterelnök. A maradványokat továbbra sem találják. A gép utolsó pozíciója az Indiai-óceán közepén volt.

 

Egyiptom: halálra ítélték a Muzulmán Testvériség 529 tagját Egyiptomban. A ma elítéltek többségét az egyik déli tartományban tartóztatták le augusztus közepén, amikor a brutális kairói tömegoszlatásra válaszul a Muzulmán Testvériség hívei összecsaptak a rendőrökkel.

 

Guinea: Az országban terjedő ebolajárvány elérte a fővárost, Conakryt is. Eddig legkevesebb 59 ember vesztette életét. Az ENSZ attól tart, hogy a szomszédos államokra is átterjed a vírus.