Kerényi: nyugodtan várom a történet végét

Helyi - szerző: KT

Mint arról korábban hírt adtunk, Kerényi Erika, a fürdő igazgatója ellen büntetőeljárás van folyamatban. Az utolsó tárgyalási nap előtt kerestük Kerényi Erikát, aki akkor nem tudott nyilatkozni. A megszólaló ügyész elmondta: tanúkihallgatások vannak folyamatban az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt, az ügy előmeneteléről napokon belül tájékoztatja lapunkat. Kerényi Erika most válaszolt kérdéseinkre.

 

 

A nevezett ügyben egy kiemelt szanatórium gyógyászati tevékenységhez kapcsolódó áfa-elszámolási gyakorlatát vitatják – mondja az igazgató asszony. Olyan gyakorlatot, amelyet minisztériumi állásfoglalás birtokában, több éven át és más intézményekhez hasonlóan, annak megfelelően folytatott az intézmény, melynek felelős vezetője voltam.

 

Számomra ismeretlen ok miatt büntetőfeljelentésként került napirendre a téma. A vád az egy dolog, ítélet pedig még nem született. A folyamatban lévő bírósági szakaszban várhatóan a rendelkezésre álló szakértői véleményeket és az említett főhatósági állásfoglalást is megvizsgálják és értelmezik majd az arra illetékesek. Ezek ismeretében és birtokában nyugodtan várom a végét ennek a történetnek, mellyel kapcsolatban annak lezárásáig nem kívánok nyilvános vitákba bonyolódni.

 

Kérdést tettünk fel dr. Imri Sándor polgármesternek, miszerint a Kerényi Erika, mint vádlott ellen 2013 augusztusában indított eljárásról volt-e tudomása, illetve a fürdőigazgató kinevezése előtt zajlott személyügyi egyeztetésen azt a testület tudomására hozta-e bárki, de ezidáig nem érkezett válasz.

 

Kerényi Erika ellen gazdasági bűncselekmény és magánokirat-hamisítás miatt folyik eljárás. Jelen munkaköre, vállalt feladata – miszerint a harkányi fürdőt vezeti el a szakadék széléről – közvetlenül nem kapcsolódik a felsorolt vádakhoz, az jóval inkább korábbi válságkezelésben szerzett tapasztalatával hozható összefüggésbe, így nyugodtan bízhatunk a szervezeti struktúrát is újragondoló igazgató hatékony munkájában. Szavak helyett végre beszéljenek a tettek – mutat rá a lényegre a fürdő egy dolgozója, majd hozzáteszi: térjünk vissza az eredményére egy év múlva.